Andra pris till Europaskolan Strängnäs i
Företagspitchen 2017

Från vänster: Madeleine Wallerström (f d elev) samt Emma Karldén, Maja Eskilsson och Wilma Haapaniemi från Get Organized.

Nu har våra UF-elever haft nya framgångar! Get Organized knep andraplatsen i årets upplaga av Företagspitchen i Eskilstuna.

Företagspitchen arrangeras varje år av Ung Företagsamhet, i samarbete med Sörmlands Sparbank och Sparbanken Rekarne. Här får elever med UF-företag chansen att presentera sina idéer inför en jury med stor erfarenhet av entreprenörskap och förtagande.

Efter ansökan väljs tio företag ut till varje ort där tävlingen arrangeras. För UF Södermanland är det i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

Varje företag får göra en pitch på cirka 4 minuter inför juryn som sedan ger feedback till företaget. Juryn utser också tre pristagare.

Get Organized från Europaskolan Strängnäs kom tvåa bland de tävlande från Eskilstuna/Strängnäs. Deras affärsidé är att erbjuda enkla och snygga förvaringspåsar för den som är på resande fot. Så här lyder juryns motivering:

Här är ett företag som andas varumärke och marknadsföring. Med väl genomförd storytelling paketerar de in sin idé till juryn på ett professionellt sätt. Pitchen var helt enkelt ”flawless”.

Från vår skola deltog även UF-företagen Coffeum och Himalaya. Himalaya säljer Himalayasalt-mix med många härliga smaker, medan Coffeum vill förverkliga visionen att göra den goda koppen kaffe mer lättillgänglig genom en kaffepåse med högkvalitativt kaffe.

Varmt grattis till våra duktiga UF-företagare!

Läs mer om Företagspitchen här >