Besöksrekord under öppet hus hos Europaskolan Strängnäs

Lördagen den 10 november hade vi öppet hus på Europaskolan Strängnäs, återigen med framgång. Dagen började med en fullsatt aula, då nyfikna ungdomar kom för att möta skolans lärare och elever.

Som tidigare år inledde vi gymnasiets öppna hus med en presentation i Djäknehallen, skolans aula. Här berättade våra rektorer utförligt om verksamheten, innan det var dags för rundvandring. Under den första presentationen (av två) var det fullsatt i aulan och troligen nytt besöksrekord.

Europaskolan Strängnäs olika gymnasieprogram presenterades också av både lärare och elever, som visade runt och svarade på frågor.

Under dagen hade också skolans UF-företag utställning för att visa sina affärsidéer. Här deltog också sistaårseleverna i en så kallad pitchtävling. Varje UF-företag fick då 15 sekunder på sig att sälja in sig för besökarna och en jury.

Vinnare av pitchtävlingen blev Refruit UF, som tillverkar chips av bananer som annars skulle slängas. Eleven Sabina Strandberg framförde den vinnande pitchen med devisen ”Alla bananer förtjänar en andra chans”.

Tack allihop för ett mycket lyckat öppet hus! Vi hoppas på återseende nästa läsår.