Det kom ett brev från en tidigare elev:

Pato spelar fotboll på collage i USA

På Europaskolan Strängnäs blir vi alltid lika glada när tidigare elever hör av sig. Nyligen kom det ett mejl från Patryscja ”Pato” Jerzak, som tog studenten våren 2017. Hon vill hälsa till alla på vår skola med ett personligt brev, där hon också ger goda råd till dig som ska börja på gymnasiet.

”De bästa åren i mitt liv”, så sammanfattar Pato Jerzak sin tid på Europaskolan Strängnäs. I sitt brev ser hon tillbaka på gymnasieåren som en tid av utveckling, med minnesvärda relationer både till elever och lärare.

Att njuta av gymnasieåren och inte ställa för höga krav på sig själv, är Patos råd till dagens elever. Det viktiga är att fokusera på hur man mår, ha roligt och inte tro att allt måste vara utstakat inför framtiden.

Själv studerar Pato just nu i USA, på University of Connecticut. Vad vill hon satsa på att plugga? Nej, det är inte bestämt än. Pato lever efter sina egna råd och tar en stund i taget. Det är ingen brådska; det viktiga är att våga testa saker, att våga misslyckas och följa sina drömmar.

Patos största passion är fotboll – och det fyller hennes dagar för närvarande, på universitetet. Just nu provar hon på olika kurser och ägnar två träningspass per dag åt fotbollen.

Att studera i USA är en spännande upplevelse som i mycket är annorlunda mot hemma: ny kultur, nytt språk och inställda föreläsningar på grund av ”snöstorm” (ett ord som, enligt Pato, kan diskuteras).

Stort tack för att du hörde av dig, Pato! Du är en förebild med dina kloka och inspirerande tankar om livet.

Vi önskar dig varmt lycka till, både med fotbollen och dina kommande studier – vad de än kommer att handla om!

Här kan du läsa brevet från Pato Jerzak. >