Elever från Europaskolan Strängnäs fick Eskilstuna-Kurirens/Strengnäs Tidnings musikstipendium

Årets musikstipendiater Daniel Kyhlström, Frida Hedin, Martin Ekvall, Jonathan Sundqvist, och Hanna Hutha, här tillsammans med Kulturskolans rektor Agneta Klingberg och Strengnäs Tidnings nyhetschef Kristina Levin. Foto: Joakim Serrander.

Den 26 oktober var det dags för Kulturskolans höstkonsert i Strängnäs. Samtidigt delade Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning ut årets musikstipendier och diplom – varav två gick till elever på Europaskolan Strängnäs.

Paulinska aulan i Strängnäs var fullsatt när årets höstkonsert gick av stapeln för Kulturskolan. Publiken bjöds på allt från vacker musik av stråkkvartett, piano och klarinett till fantastisk kör- och solosång. Mendelsohn, Chopin och Laleh stod bland annat på programmet, som också innehöll irländsk folkmusik och en hyllning till Hasse Alfredsson.

I samband med konserten fick fem av Kulturskolans elever Eskilstuna-Kurirens/Strengnäs Tidnings musikstipendium: Hanna Hutha, Jonathan Sundqvist, Frida Hedin, Martin Ekvall och Daniel Kyhlström. Av dessa går två elever, Hanna och Frida, på Europaskolan Strängnäs.

Kulturskolans rektor Agneta Klingberg ser stipendiaterna som fina ambassadör för Kulturskolan och berättar i en intervju för tidningen att alla fem passar jättebra för skolans utåtriktande verksamhet.

Rektorn lyfter särskilt fram Kulturskolans glädje över Hanna Huthas instrumentval: klarinett. Hon hoppas att detta kan inspirera fler elever att välja detta instrument, som inte spelas av så många på samma nivå.

Musikstipendiet består av 2 000 kronor till varje stipendiat, som också fick ta emot diplom och blommor av Kristina Levin, nyhetschef på Strengnäs Tidning.

Varmt grattis till våra duktiga elever och tack för en strålande konsert!

Läs gärna mer på Eskilstuna-Kurirens/Strengnäs Tidning >