Entreprenör och supertalang från Europaskolan Strängnäs startar ännu ett bolag

Efter drygt sex år i glassbranschen med succén Yollibox, byter Victoria Carlsson nu bransch. Victoria är en före detta elev från Europaskolan Strängnäs som har haft stora framgångar som entreprenör. Bland annat har hon stått på Veckans Affärers lista över Sveriges främsta Supertalanger. Nu startar hon nytt bolag inom e-handel i hundbranschen.

Victoria Carlssons företagsresa började redan under tiden på Europaskolan Strängnäs, då hon studerade på Företagarprogrammet, i klass FÖ3. Där drev hon, tillsammans med Sofia Groth, ett mycket framgångsrikt UF-företag som importerade linne från Polen.

Under tiden på högskolan föddes idén till nästa företag: Yollibox. Då träffade Victoria studiekamraten Sofie Stenmark, och tillsammans startade de företaget parallellt med studierna.

Yollibox, som är en ekologisk frusen yoghurt med låg fetthalt, blev en stor framgång och renderade flera utmärkelser till företagarna.

Som stor hundvän och hundägare har Victoria nu slagit in på en ny bana. Aktierna i Yollibox ägs numera av Triumf Glass, och Victoria själv ger sig in i hundbranschen. Efter ett par månaders arbete lanserar hon och hennes nya kollega Robin Grann onlinebutiken Denjo Dogs. Det är en butik med hundprodukter där fokus ligger på design, kvalitet, innovation och hållbarhet över tid. Först ut är en matskålskollektion från ett amerikanskt företag som också arbetar aktivt med att hjälpa hundar utan hem.

Victoria vill gärna dela med sig av sin företagsresa som inspiration, både till nuvarande och blivande elever på Europaskolan Strängnäs. Hennes framgång är ännu ett exempel på hur långt man kan gå med kreativitet, målmedvetenhet och en gedigen gymnasieutbildning.

Vi önskar Victoria och hennes kollega varmt lycka till med det nya bolaget!

Läs mer om Victoria Carlssons tidigare framgångar. >
Pressmeddelande om Victoria Carlssons nya bolag >