Estetiska kurser som tillval (Artes)

Är du intresserad av musik, sång, teater eller bild? Till alla våra gymnasieprogram erbjuder vi estetiska kurser, Artes, som tillval. Passa på att bredda din kompetens och gynna kreativiteten. Det har du nytta av i alla studier.

Du får flera fördelar av att studera estetiska kurser som tillval till ditt gymnasie­program. Genom ämnen som bild, musik och teater får du använda båda hjärnhalvorna, något som gynnar din kreativitet. Kreativa förmågor har du också nytta av eftersom de kan underlätta studier i andra kurser.

De estetiska kurserna väljer du som individuellt val inför årskurs 2 och 3. Det spelar ingen roll vilket annat program du läser. Artes som tillval är öppet för alla elever på Europaskolan Strängnäs. Det ger dig inte bara möjlighet att lära känna nya vänner över programgränserna, utan gör dig också ännu mer förberedd för studier på högskola och universitet.

Välj mellan dessa estetiska kurser (Artes) som tillval:

• Bild: Bild och form 1b och Fotografisk bild 1
  • Musik: Instrument och sång 1 och Ensemble 1 (Musikakademin)
  • Teater: Scenisk gestaltning 1 och Sceniskt karaktärsarbete