Europaskolan Strängnäs har en av Sveriges bästa skolrestauranger enligt White Guide Junior

Att skolmåltiden på Europaskolan är något extra, det vet vi själva sedan länge. Men nu har den även uppmärksammats av omvärlden. I september tävlar Europaskolan Strängnäs om titeln Årets Skolrestaurang, nominerade av White Guide Junior.

White Guide Junior är en tävling med syfte att lyfta fram allt det goda på förskolor och skolor runt om i Sverige. Här vill man premiera helhetstänk och samarbete kring den offentliga måltiden.

Det är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten hos en skolrestaurang. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att förhöja måltidsupplevelsen för eleverna. Samtidigt anordnas White Guide Senior, med samma syfte för seniorboenden. Inför nomineringen i 13 olika kategorier har man testat 200 seniorboenden, förskolor och skolor det senaste året.

Europaskolan Strängnäs har blivit nominerade i kategorin Årets Skolrestaurang, en kategori som presenteras i samarbete med Menigo.

Det är med stor glädje som vi ser att vårt genomtänkta arbete med måltidsupplevelsen blir uppmärksammat. Förhoppningsvis kan vår matfilosofi inspirera fler att satsa på skolmåltiden, med grund i allt från matro till hållbarhets- och miljötänk.

Stort grattis och tack till alla er som bidrar till vår fantastiska måltidsverksamhet! Tillsammans gör vi skillnad.

Nu håller vi tummarna för finalen som avgörs i Göteborg den 18 september 2018.

Läs mer om White Guide Junior och se övriga nominerade här >
Läs mer om Europaskolans måltidsverksamhet här >