Europaskolan Strängnäs studentbal 2018

Nu har årets studentbal gått av stapeln för Europaskolan Strängnäs. Fredagen den 1 juni samlades våra avgångselever på Sundbyholms slott för en mycket minnesvärd och varm kväll.

Årets studentbal blev nog rekordvarm. På stranden nedanför Sundbyholms slott badades det för fullt, när nära och kära samlades för att föreviga elevernas ankomst.

Som traditionen bjuder, anlände gästerna i speciella festekipage – både fina och lite lustiga fordon.

Slottets kanoner sköt salut och eleverna samlades sedan för fotografering, en stund som kanske inte blev helt angenäm i hettan. Men självklart var det bara glada miner. Inte minst på den traditionella gruppbilden, som för nionde året i rad togs från slottets brandtrappa.

Så väntade svalkande bubbel och mingel (för första gången i skuggan!) innan det var dags att gå in på röda mattan. I slottet avnjöt vi, som varje år, en delikat trerättersmeny, ackompanjerad av tal och underhållning.

Kvällens toastmaster var Rasmus Lian, som skötte sitt uppdrag med bravur. Under middagen fick eleverna också nytta av rektors lektion i vett och etikett. Stil, finess och elegans var ledorden för kvällen!

Under avdukningen passade många på att besöka den tillfälliga fotostudion. Därefter spelades det upp till dans, och eleverna fick nytta av den senaste tidens valsträning.

Allt eftersom timmarna gick ersattes den klassiska musiken av mer moderna tongångar, medan volymen höjdes och stämningen (om möjligt?) steg ännu några grader.

Vi avslutar med ett citat från Askungen: ”Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan vara dötrist, långtråkig och … alldeles, alldeles underbar!” Ja, exakt så, som de sista orden.

Varmt tack allihop för en fantastisk balkväll. Vi är så imponerade av både lärare och elever som gjorde denna bal till ett minne för livet!

Här kan du se bilderna från studentbalen 2018 >
Samtliga bilder kan beställas i högre upplösning av fotografen P-O Rosén.

Bilder från tidigare års studentbaler kan du se via sidan Studentbaler, här på skolans webbplats >