Europaskolan Strängnäs
till regionfinal i Språkolympiaden 2018

Två elever från Europaskolan Strängnäs har kvalificerat sig för regionfinal i den årliga Språkolympiaden. Det är Eskil Lundegård och Simon Söderquist, som båda tävlar i engelska.

Eskil och Simon

Språkolympiaden är en rikstäckande språktävling för grund- och gymnasieskolan. Den går av stapeln varje år, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Förra året deltog över 14 000 elever i tävlingen, som arrangeras i ett samarbete mellan Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, It’s Learning och Mundolingue.

Syftet med tävlingen är att uppmuntra elever att läsa moderna språk på högre nivå, likaså att få ett ökat intresse för andra länder inom kultur, historia och relevanta samhällsfrågor. Dessutom vill man främja en sund tävlingsanda samt utbyte av kunskap och metodik mellan olika skolor.

I Språkolympiaden 2018 går nu Europaskolan Strängnäs vidare till regionfinalen, som äger rum i Stockholm den 7 mars. De duktiga eleverna är Eskil Lundegård i KFSci16 och Simon Söderquist i Sci16, som båda kommer att tävla i engelska.

Vi gratulerar Simon och Eskil till framgången och önskar dem stort lycka till i regionfinalen!

Läs mer Språkolympiaden här. >