Jobbskuggning och fortbildning i Storbritannien för engelsklärare från Europaskolan Strängnäs

Projektet Erasmus+ fortsätter för lärare och elever på Europaskolan Strängnäs. Under hösten har skolans engelsklärare genomfört ett jobbskuggningsprojekt utanför Oxford. De besökte också London med tema Charles Dickens och William Shakespeare. Här berättar läraren Linda Eriksson om resan och sin egen fortbildning i Erasmus+.

I september genomförde vi fyra engelsklärare på skolan ett jobbskuggningsprojekt* på Lord William’s School i Thame utanför Oxford. Vi fann besöket otroligt berikande och värdefullt. Under besöket beundrade vi lärarnas och elevernas professionalitet, samtidigt som vi hade tid att diskutera och bearbeta våra intryck i kollegiet.

Resan avslutades i London där vi fick en privat guidad tur till fots av en Dickens-expert. Han berättade om 1800-talets London utifrån Charles Dickens verk och karaktärer.

Vi fick även en fin audioguidning av Shakespeares teater the Globe. Till sist såg vi en kvällsföreställning, en modern tolkning av En vintersaga med bibehållet språk från William Shakespeares egen produktion.

Vi är väldigt glada för och tacksamma över denna möjlighet som vi fått i och med vår gedigna ansökan till Erasmus+.

Själv var jag även på en tvåveckors lärarfortbildning i somras, under samma Erasmusprojekt. Då var jag på en välrenommerad skola i Canterbury, för metodikstudier med andra engelsklärare. Vi fick lektioner i grammatik och andra färdigheter, provkonstruktion, bedömning, lärares uthållighet med mera. För mina tre kollegor väntar samma kurs nästa sommar.

Linda Eriksson
Lärare i engelska på Europaskolan Strängnäs

Läs mer om Erasmus+ här >

*Jobbskuggning är en möjlighet att följa en annan person som en skugga under dennes arbetsdag.