Lovisa Strange vann uppsatstävling om tyska språket

Stort grattis säger vi till Lovisa Strange i Sci17 på Europaskolan Strängnäs som vunnit första pris i en uppsatstävling. Där motiverade hon varför man bör läsa tyska i skolan.

Mariefred-Rheinsberg är en vänortsförening, som verkar för utbyte mellan Sverige och Tyskland. Föreningen vårdar också minnet av den tyska författaren Kurt Tucholsky som har sin sista vila i Mariefred.

Höstterminen 2018 ordnade föreningen en uppsatstävling på temat ”Varför bör jag läsa tyska i skolan”, med syfte att öka intresset för det tyska språket. Tävlingen var öppen för alla högstadie- och gymnasieskolor i Strängnäs kommun.

Vinnare bland Strängnäs gymnasieelever blev Lovisa Strange på Europaskolan Strängnäs, medan förstapriset för högstadieelever gick till Oscar Hagman på Mariefreds skola. Priserna, 2 500 kronor per person, delades ut på skolornas julavslutningar.

Vi på Europaskolan Strängnäs är mycket stolta över Lovisa – inte minst Lovisas tysklärare Siv Lindström.

Varmt grattis, både till Lovisa och Oscar!