Luciafirande, julbord och abiturientmiddag
för Europaskolan Strängnäs

Ett luciatåg med Mälaren som fond, ett dignande julbord och en högtidlig abiturientmiddag. Nu avlöser höjdpunkterna varandra inför terminens slut på Europaskolan Strängnäs.

Stämningsfylld sång ljöd över Mälaren när Europaskolan Strängnäs luciatåg skred ut på Ångbåtsbron. I år var det nämligen premiär för luciafirande utomhus, något som blev mycket uppskattat. De påpälsade firarna på bryggan fick också värma sig med lussefika.

Samma dag serverades hela gymnasieskolan årets julbord. Hur många skolor kan avnjuta hemlagade delikatesser, lagade av egna kockar i eget tillagningskök? Succén var åter ett faktum.

Denna vecka var det också dags för abiturienten för våra avgångselever. Enligt traditionen bär de nu sina blå abiturientmössor. Sedan följde en stilfull middag på Hotel Rogge, med vacker dukning, delikat mat, tal och sångframföranden.

Abiturientmiddagen är också ett bra genrep inför den kommande studentbalen, som äger rum i vår på Sundbyholms slott. Då är det bra att ha koll på vett och etikett.

Stort tack till luciatåget, vår måltidspersonal och våra abiturienter för en mycket minnesvärd vecka!

Se fler bilder av fotograf P-O Rosén från Abiturientmiddagen här >