Rebecka och Ellinor har tagit examen från den främsta teaterskolan i New York

En ny hemstad, vänner för livet och, inte minst, en unik examen. Det har numera före detta Europaeleverna Rebecka Lundgren (Killander) och Ellinor Olinder. De har nämligen tagit examen från The American Academy of Dramatic Arts – en av världens främsta teaterskolor.

Robert Redford och Grace Kelly – det bara ett par av de stjärnor som gått på AADA, The American Academy of Dramatic Arts. Det finns alltså minst sagt skäl till att skolan kallas ”Cradle to the Stars”.

Nu kan även två elever från Europaskolan Strängnäs visa upp examensbevis från denna skola. Efter två år på AADA har nämligen Ellinor Olinder och Rebecka Lundgren (Killander*) gått klart sina utbildningar, med sikte på en spännande framtid.

Att flytta till USA direkt efter gymnasiet var förstås en stor omställning, så självklart var vi nyfikna på hur det blev för våra före detta elever. Hur har det varit att gå på denna världsberömda skola, vilka kulturella utmaningar har de mött och hur är det att leva i New York? Detta är bara några av de frågor vi ställt till Rebecka och Ellinor.

På sidan Efter gymnasiet/Alumner kan du läsa en intervju med tjejerna, som även delar med sig av tips och råd – både till dig som ska börja gymnasiet eller själv drömmer om att plugga i USA.

Läs intervjun med Ellinor och Rebecka här. >

Stort grattis till examen, Ellinor och Rebecka, och tusen tack för intervjun!
Vi önskar er varmt lycka till inför framtiden.

*Killander är det efternamn Rebecka Lundgren använder i USA och på sociala medier.