Stämningsfullt i domkyrkan på
Europaskolan Strängnäs julavslutning

Torsdagen den 21 december satte vi punkt för höstterminen på Europaskolan Strängnäs. Då samlades skolan traditionsenligt för en stämningsfull avslutning i Strängnäs domkyrka.

Till den ståtliga katedralen kom såväl elever, personal och anhöriga som särskilt inbjudna gäster. Som tidigare år var kyrkan fylld till sista plats.

I år fick vi också hedervärt besök av vår skolinspektor Eva Åkesson, som är rektor (rectrix magnifica) vid Uppsala universitet.

Under julavslutningen framfördes som alltid vacker sång och musik, av både elever och lärare. Vilka sång- och musiktalanger som finns på vår skola!

Eva Åkesson höll även tal i kyrkan, liksom rektor Thomas Axelsson, styrelseordförande Johan H Larson och prästen Julia Bjerléus. Vi tar till oss de fina och uppskattande orden om den framgångsrika skola vi har, med en värdefull gemenskap.

Nu ser vi alla fram emot en välförtjänt ledighet över jul och nyår, för att med nya krafter möta vårterminen 2018.

Varmt tack för i år, allihop. Vi önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Här finns en länk till samtliga bilder av fotograf P-O Rosén från årets julavslutning >