Strängnäs Konstförening bjuder in till öppen utställning på Europaskolan Strängnäs

Tid: Onsdag till fredag, 6–8 mars, klockan 10.00–16.00
Plats: Economicum (före detta Artes), Trädgårdsgatan 35

Kom och se konst från Strängnäs Konstförening, en av de äldsta föreningarna i Strängnäs. Under vecka 10 ställer föreningen ställer ut i gymnasiets byggnad Economicum. Passa på att titta på konstverken före utlottningen på föreningens årsmöte!

Patrik Holmberg, Köket

Strängnäs Konstförening bildades 1937 när krigsmolnen började hopa sig över Europa. Riktig fart fick föreningen efter kriget då Europa åter öppnades och suget efter att få ta del av och återerövra den europeisk modernismen var stort. Mycket av det som tillkommit under modernismens guldålder under de första decennierna av 1900-talet hade ju dömts ut av nazisterna som ”degenererad” konst.

Från start har just konstbildning varit en ledstjärna, både för Strängnäs Konstförening och alla andra konstföreningar. Föreningen strävar mot detta mål genom att erbjuda föreläsningar och studiecirklar samt genom konstresor till museer och gallerier. Därutöver är konstinköp för utlottning bland föreningens medlemmar ett huvudnummer i dess verksamhet.

Medlemsavgiften i Strängnäs Konstförening går oavkortat till konstinköp från i huvudsak sörmländska konstnärer. På så sätt bidrar föreningen till att ge välbehövliga inkomster till dessa.

Årets utlottning äger rum på föreningen årsmöte den 9 mars i Paulinska salen i Strängnäs. Men det finns möjlighet att titta på konstverken redan några dagar före utlottningen, via utställningen på Europaskolan Strängnäs.

Varmt välkommen!

Läs mer och se konstföremålen på Strängnäs Konstförenings webbplats >