Två UF-företag från Europaskolan Strängnäs går till SM i Ung Företagsamhet

Ännu fler framgångar för våra UF-företag på Europaskolan Strängnäs! Det blev det efter helgens regionala UF-mässa i Katrineholm. Hela åtta pallplatser fick våra deltagande UF-företag, varav två går vidare till SM: Get Organized och Himalaya UF.

UF-mässan Entreprenörskap på riktigt är årets höjdpunkt för Sveriges UF-företagare. Varje år ordnas denna energifyllda mässa runt om i landet, där eleverna har möjlighet att sälja, knyta värdefulla kontakter och tävla i olika kategorier.

Lördagen den 17 mars samlades UF-företag från hela Södermanland på den regionala UF-mässan i Katrineholm. Från Europaskolan Strängnäs deltog elever från tio UF-företag, som med stort engagemang presenterade sina produkter.

Vid dagens slut började priserna ”hagla” över våra duktiga UF-elever. Hela åtta priser delades ut till elever från just vår skola. (Se listan nedan.)

Två UF-företag från Europaskolan Strängnäs går dessutom vidare till SM-final: Himalaya UF och Get Organized. Med sitt gourmetsalt respektive sina smarta förvaringspåsar, får eleverna nu chansen att tävla i SM som går av stapeln den 16–17 maj på Stockholmsmässan.

Det är med glädje och stolthet vi ser dessa framgångar för våra UF-företag. Återigen har Europaskolan Strängnäs elever visat prov på sann entreprenörsanda och stora talanger. En eloge även till våra lärare som hjälper eleverna att förverkliga sina idéer.

Stort grattis till alla pristagare och lycka till i SM! Vi är så stolta över er.

Här är listan över priser till UF-företag från Europaskolan Strängnäs:

Årets affärsplan
2 Get Organized UF

Årets reklamfilm
1 Graines UF

Årets marknadsföring
2 Get Organized UF
3 Stay Connected UF

Årets monter
3 Coffeum UF

Årets vara
1 Get Organized UF –  till SM

Årets säljare
1 Isak Cieslak (Himalaya UF) –  till SM
3 Johanna Plate (Coffeum UF)

Från Europaskolan Strängnäs deltog även dessa UF-företag: Ball Print UF, Happy Bird UF, Bijou UF, Bricki UF och StayWoke UF.

Läs mer om Entreprenörskap på riktigt här. >